Inbraak in motorhandel in Alken

Standaard

In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 juli 2017 werd er ingebroken in een motorhandel in Alken. Meerdere verdachten verschaften zich toegang tot de garage van deze handelszaak en gingen aan de haal met quads en een motorfiets.

De opgeroepen politiepatrouilles, die snel ter plaatse kwamen, konden enkele verdachte personen opmerken op de N80 in Alken. Na een achtervolging werden verscheidene gestolen quads achtergelaten door de daders die het op een lopen zetten. In hun zoektocht slaagden interventie-inspecteurs van de PZ LRH, die bestand leverden, erin om 1 verdachte te arresteren.

De 18-jarige verdachte uit Genk werd vervolgens verhoord door rechercheurs van de PZ Kanton Borgloon, terwijl o.a. het sporenonderzoek uitgevoerd werd door speurders van de PZ LRH.

Donderdagnamiddag werd de verdachte voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter. Na zijn verhoor besliste de Onderzoeksrechter om de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen en te laten opsluiten in de gevangenis in Hasselt.

 

Het verdere onderzoek naar medeverdachten zal onderzocht worden door de speurders van de lokale recherche van de PZ kanton Borgloon.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s