Politie Borgloon verricht 8 arrestaties

Standaard

Na doorgedreven onderzoek in een dossier van inbreuken op de drug- en wapenwetgeving werden op 03 en 04/12/2018  8 personen gearresteerd door de politie van het kanton Borgloon. De arrestanten betreffen 5 mannen en 3 vrouwen. Eén van de gearresteerde personen is een inwoner van Gingelom, de anderen zijn allen inwoners uit de politiezone kanton Borgloon. Het betreffen 1 inwoner van Kortessem en 6 inwoners uit de gemeente Heers. De arrestaties waren een uitloper van een drugonderzoek waarin een paar maanden geleden reeds 4 aanhoudingen gebeurden. 

De hoofdverdachte die op 03/12/2018 gearresteerd werd betreft een 42-jarige man uit Heers. Aangezien de politie op de hoogte was dat er in de woning van deze man grote hoeveelheden springstoffen, munitie en wapens aanwezig waren werd bij de huiszoeking bijstand van de ontmijningsdienst DOVO gevraagd. Alle gevaarlijke stoffen en voorwerpen alsook de wapens werden door de ontmijningsdienst van het leger DOVO in beslag genomen voor vernietiging. Tot het  ontploffingsgevaar geweken was werden de naburige woningen ontruimd en was alle verkeer verboden. 

Bij diverse huiszoekingen werden in totaal een 2-tal kilo speed, 200 gram cannabis, meer dan 200 xtc-pillen, cocaïne, GHB en anabole steroïden aangetroffen, alsook een aantal vuurwapens en een grote som geld. 

Op 04/12/2018 werden 3 personen voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Tongeren. De 42 jarige hoofdverdachte en zijn 57 jarige oom werden door de onderzoeksrechter aangehouden. De andere verdachten zullen mogelijks voor de rechtbank dienen te verschijnen. 

Het verdere onderzoek wordt door de lokale recherche van de politie kanton Borgloon gevoerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.