Dronken bestuurder probeert verkeerscontrole te ontvluchten

Standaard

In de nacht van 7 op 8 februari 2019 hield de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles op drie locaties in de politiezone. Tijdens een controle op de Grendelbaan in Diepenbeek bliezen 109 van de 112 bestuurders negatief. Eén fietser kreeg een onmiddellijke inning voor het niet-correct gebruik van de fietsverlichting.

Op het Leopoldplein in Hasselt werden er 175 bestuurders gecontroleerd. 4 van deze bestuurders waren onder invloed van alcohol en één bestuurders testte positief op drugs in het verkeer. Eén bestuurder probeerde de controle te ontvluchten. De politie Limburg Regio Hoofdstad kon hem onderscheppen en onderwierp hem aan een alcohol- en drugstest. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Op de Sint-Truidersteenweg in Hasselt bliezen 19 van de 20 gecontroleerde bestuurders negatief. Eén bestuurder was onder invloed van zowel alcohol als verdovende middelen.

In het totaal controleerde de politie Limburg Regio Hoofdstad 307 bestuurders en werden er 9 rijbewijzen (tijdelijk) ingetrokken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.