Opgedreven bromfiets zonder verzekering getakeld tijdens verkeerscontrole

Standaard

In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 mei 2019 werden er alcohol- en drugscontroles gehouden op drie locaties in de politiezone. In Hasselt werd gecontroleerd op twee locaties. Op de Sint-Truidersteenweg werd een nietverzekerde opgedreven bromfiets getakeld.

Op de Gouverneur Verwilghensingel bliezen 11 automobilisten, waaronder een beginnend bestuurder, positief. Een andere bestuurder was onder invloed van alcohol en was niet in het bezit van zijn rijbewijs. Het voertuig van deze bestuurder werd dan ook getakeld.

Op de Sint-Truidersteenweg in Herk-de-Stad legden twee bestuurders een positieve alcoholtest af. Verder werd een voertuig onderschept waarvan de bestuurder een grote hond op de schoot had. De bestuurder kreeg een onmiddellijke inning van 116 euro.

In totaal bliezen 643 van de 656 gecontroleerde bestuurders negatief. Er werden 13 rijbewijzen ingetrokken. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

Tijdens een controle op de Kiezelstraat merkt een politieploeg een voertuig op dat tegen hoge snelheid vertrekt. Hierop werd het besluit genomen om de achtervolging in te zetten. De 33-jarige bestuurder uit Genk haalde snelheden tot 200 km/uur waar een maximumsnelheid van 90 km/uur geldt. Het voertuig kon onderschept worden en het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.