Vlaamse Belastingdienst en de Douane houden verkeerscontroles in Halen en Herk-de-Stad

Standaard

De politie Limburg Regio Hoofdstad hield gisteren samen met de Vlaamse Belastingdienst en de Douane verkeerscontroles aan het op- en afrittencomplex in Halen en op de Diestersteenweg in Herk-de-Stad. In totaal werden er 650 voertuigen gecontroleerd. De Vlaamse Belastingdienst onderschepte 18 bestuurders die hun verkeersbelasting niet hadden betaald en inde hierdoor een bedrag van om en bij de 21.000 euro. De Douane haalde een bedrag van meer dan 3.000 euro op aan niet-betaalde boetes. Voor twee bestuurders werd een afbetalingsplan opgesteld voor een totaal van 24.800 euro aan niet-betaalde boetes.

In totaal stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad een 50-tal onmiddellijke inningen op voor onder andere het niet-dragen van de veiligheidsgordel of gebruik van de gsm achter het stuur. Daarnaast werden twee bestuurders onder invloed van verdovende middelen werden uit het verkeer gehaald. Eén van deze bestuurders zat niet enkel onder invloed achter het stuur, maar had ook een rijverbod. Een andere bestuurder reed rond zonder geldige verzekering waardoor zijn voertuig werd getakeld.

Tijdens deze controles werd een vrachtwagen onderschept die in het bezit was van een vervallen keuringsbewijs, niet-gekeurde tachograaf en snelheidsbegrenzer. Ook beging hij verschillende inbreuken tegen het Europees Verdrag van internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (ADR-wetgeving). De chauffeur was onder andere niet in orde met het nodige rijbewijs. Daarnaast beschikte de vrachtwagen niet over de correcte signalisatie noch over de correcte uitrusting. De lading, 230 flessen wijn, bleek niet aangegeven te zijn en werd door de Douane in beslag genomen. Er werd voor een totaalbedrag van 7.985 euro aan boetes opgesteld en de nodige processen-verbaal werden opgesteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.