Twee verdachten van meerdere diefstallen opgepakt

Standaard

Begin juni 2022 kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad ’s nachts een melding van twee verdachte personen in de omgeving van een aardbeienautomaat in de Wijerstraat in Herk-de-Stad. Deze automaat werd niet opengebroken waardoor de eigenaar ook geen nadeel had. Verder onderzoek leverde een verdacht voertuig op dat in de omgeving gesignaleerd werd.

Op andere locaties in Limburg zoals Herk-de-Stad, Lummen, Vlijtingen en Wellen werden de aardbeienautomaten wel opengebroken. In totaal werd er voor 2.000 euro aan opbrengsten gestolen.

Op 15 juni 2022 werd het verdacht voertuig opgemerkt in Jabbeke en uit het verkeer gehaald. De twee inzittenden, mannen met de Roemeense nationaliteit, werden overgebracht naar het politiekantoor in Hasselt. Verder onderzoek leerde de politie Limburg Regio Hoofdstad dat de twee verdachten gelinkt konden worden aan de feiten in Herk-de-Stad, Lummen, Vlijtingen en Wellen.

De twee verdachten, een 27-jarige man en een 35-jarige man met Roemeense nationaliteit, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Deze besliste om hen aan te houden.

De politie Limburg Regio Hoofdstad voert het verder onderzoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.