Gerechtelijke feiten en ongevallen op 24 juni 2024

Standaard

Verkeersongevallen

Hasselt, Runkstersteenweg op 24/06/2024 om 13.15 uur. Aanrijding tussen een personenwagen en een fietsster. Een 48-jarige vrouw uit Hasselt raakt hierbij zwaargewond.  

Verkeerscontroles

Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad meerdere controles op alcohol en drugs in het verkeer in het kader van ‘Weekend zonder alcohol’. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de bestuurders gecontroleerd in de Gestelstraat  en in de Molemstraat in Lummen. In Hasselt werd er haltgehouden op de Luikersteenweg. 449 van de 460 gecontroleerde bestuurders bliezen negatief. Drie bestuurders zaten onder invloed van drugs achter het stuur en 8 bestuurders hadden te veel gedronken. Zij dienden dan ook hun rijbewijs (tijdelijk) in te leveren.

In de nacht van zondag op maandag werden er alcohol- en drugscontroles uitgevoerd op vier locaties in Hasselt. Er werd gecontroleerd op de Stokrooieweg, aan de Slachthuiskaai, op de Kuringersteenweg en op de Herkenrodesingel. 868 van de 881 gecontroleerde bestuurders bliezen negatief. Eén bestuurder zat onder invloed van verdovende middelen achter het stuur en 12 bestuurders hadden te veel gedronken. Eén minderjarige bestuurder was op pad met zijn bromfiets op de Stokrooieweg. Tijdens de controle bleek de bromfiets niet ingeschreven en niet verzekerd te zijn. Daarnaast kon de bestuurder niet het juiste rijbewijs voorleggen om met de bromfiets te mogen rijden. De bestuurder zag de bromfiets dan ook getakeld worden. De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde de nodige processen-verbaal op. Een andere bestuurder merkte de file voor het controlepunt op de Herkenrodesingel niet tijdig op. Een kop-staartaanrijding met het laatste voertuig in de file kon niet vermeden worden. De bestuurder van het aanrijdende voertuig bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde de nodige processen-verbaal op. 

In de nacht van zondag op maandag werden de bestuurders in de Ertsenrijkstraat in Halen gecontroleerd. In Hasselt werd er gecontroleerd op de Diestersteenweg en in Diepenbeek in de Wijkstraat. 631 van de 638 gecontroleerde bestuurders bliezen negatief. Twee bestuurders zaten onder invloed van verdovende middelen achter het stuur en 5 bestuurders hadden te veel gedronken.

Tijdens het ‘Weekend zonder alcohol’ controleerde de politie Limburg Regio Hoofdstad in totaal 1.979 bestuurders waarvan 1.948 bestuurders negatief bliezen. 6 bestuurders zaten onder invloed van verdovende middelen achter het stuur en 25 bestuurders hadden te veel gedronken.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.