Gerechtelijke feiten en ongevallen op 29 juni 2024

Standaard

Gerechtelijke feiten

Hasselt, Luikersteenweg op 28/06/2024 om 11.20 uur. Onbekende(n) proberen zich toegang tot een woning te verschaffen door een raam open te breken, maar slagen hier niet in.

Verkeersongevallen

Hasselt, Hefveldstraat op 28/06/2024 om 09.10 uur. Aanrijding tussen twee fietsers. Een 83-jarige man uit Hasselt raakt hierbij lichtgewond.

Hasselt, Kempische Steenweg op 27/06/2024 om 15.10 uur. Aanrijding tussen een personenwagen en een speedpedelec. Een 55-jarige vrouw uit Pelt raakt hierbij lichtgewond.

Verkeerscontroles

Afgelopen nacht hield de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles op twee locaties in Hasselt. Er werd gecontroleerd op de Genkersteenweg en op de Koning Boudewijnlaan.

229 van de 239 gecontroleerde bestuurders bliezen negatief. Twee bestuurders zaten onder invloed van verdovende middelen achter het stuur en 8 bestuurders hadden te veel gedronken.

Deze bestuurders dienden hun rijbewijs (tijdelijk) in te leveren. Eén bestuurder van een taxivoertuig tekende bij de eerste controle positief aan voor alcohol in het verkeer. De bestuurder liet de passagiers uitstappen en nam vervolgens de vlucht.

Hij werd onderschept door een politieploeg en bleek onder invloed van zowel alcohol als drugs achter het stuur te zitten. De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde de nodige processen-verbaal op.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.