Verkeerscontroles blijven broodnodig

Standaard

Op 15 maart 2023 hield de politie Limburg Regio Hoofdstad snelheidscontroles op drie locaties in de zone waarbij werd vastgesteld dat 1 op 5 bestuurders te snel reed. Daarnaast werd een lichte vrachtwagen die 53 flessen lachgas vervoerde uit het verkeer gehaald.

Op 15 maart 2023 hield de politie Limburg Regio Hoofdstad snelheidscontroles op drie verschillende locaties in de zone. Bestuurders die onaangepast rijgedrag vertoonden, werden hierbij onmiddellijk uit het verkeer gehaald. In Hasselt werd er zowel gecontroleerd op de Herkenrodesingel als op de Kuringersteenweg waar je respectievelijk maximum 70 kilometer per uur en 50 kilometer per uur mag rijden. Daarnaast werd er ook gecontroleerd in de Nieuwstraat in Diepenbeek. In totaal hielden 3.218 van de 4.187 gecontroleerde bestuurders zich aan de maximum toegelaten snelheid. 969 bestuurders reden te snel. Twee van deze bestuurders haalden snelheden van 124 kilometer per uur en 126 kilometer per uur op de Herkenrodesingel. De bestuurder die een snelheid van 124 kilometer per uur haalde, bleek ook onder invloed van verdovende middelen achter het stuur te zitten. Het rijbewijs van beide bestuurders werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. 

Even later trok een lichte vrachtwagen met niet-Belgische nummerplaten de aandacht door een snelheid van 105 kilometer per uur te halen op de Herkenrodesingel. Tijdens de controle bleek hij onder invloed van drugs te zijn en een pallet met 53 flessen lachgas te vervoeren. Er werd niet enkel een proces-verbaal voor ambulante handel opgesteld maar er werd ook een proces-verbaal voor een bedrag van 2.300 EUR opgesteld voor het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. Aangezien het bedrag niet betaald kon worden, werd het voertuig getakeld. Op de Kuringersteenweg werden twee bestuurders uit het verkeer gehaald die snelheden van 99 kilometer per uur en 110 kilometer per uur haalden. Het rijbewijs van deze bestuurders werd ook onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. 

Tijdens deze snelheidscontroles werd er op de drie locaties ook gecontroleerd op alcohol en drugs in het verkeer. 45 van de 48 gecontroleerde bestuurders bliezen negatief. Drie bestuurders zaten onder invloed van verdovende middelen achter het stuur. 

De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde de nodige processen-verbaal op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.