Gerechtelijke feiten en ongevallen op 26 mei 2024

Standaard

Gerechtelijke feiten

Diepenbeek, Rooierheidestraat op 24/05/2024 om 23.30 uur. Onbekende(n) verschaffen zich toegang tot de woonst. Ze gaan aan de haal met juwelen.

Verkeerscontroles

Op 25 mei 2024 hield de politie Limburg Regio Hoofdstad snelheidscontroles op drie locaties in de zone. In Herk-de-Stad werd er gecontroleerd op de N2. In Zonhoven werd er gecontroleerd aan de Vogelsancklaan en de N74.

In totaal hielden 1.975 van de 2.065 gecontroleerde bestuurders zich aan de maximum toegelaten snelheid. 90 bestuurders reden te snel. Eén van deze bestuurders haalde een snelheid van 135 kilometer per uur op een locatie waar je maximum 90 kilometer per uur mag rijden.

Afgelopen nacht hield de politie Limburg Regio Hoofdstad, in samenwerking met PZ Kanton Borgloon, alcohol- en drugscontroles op drie locaties. In Diepenbeek werd er gecontroleerd in de Nieuwstraat, in Hasselt ter hoogte van de Research Campus en in Kortessem op de Hasseltseweg. In totaal bliezen 1.015 van de 1.037 gecontroleerde bestuurders negatief. Drie bestuurders zaten onder invloed van verdovende middelen achter het stuur en 19 bestuurders hadden te veel gedronken. Deze bestuurders dienden hun rijbewijs (tijdelijk) af te geven.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.